De sportfysiotherapeut tilt jouw vereniging naar het volgende niveau

Samen op weg naar een gezondere verenging 

De sportfysiotherapeuten van Jouwfysio werken niet alleen op de praktijk, maar ook op sportverenigingen. Op jouw vereniging bieden we verschillende diensten aan, zo kunnen we leden met blessures of klachten gratis screenen op ons sportspreekuur, bieden we voor geblesseerde leden hersteltraining aan en kunnen we de progressie en het herstel monitoren door te testen en te meten. Ook kunnen we een workshop “Train de trainer” aanbieden om trainers te helpen hun teams zo blessure-arm als mogelijk te trainen.  

Sportspreekuur
Op het sportspreekuur van Jouwfysio wordt geblesseerde sporters de gelegenheid geboden om zich gratis te laten screenen door de sportfysiotherapeut. Dit houdt in dat de sporter een afspraak kan maken met een van onze therapeuten en het klachtenbeeld wordt beoordeeld. Hier zal een sportadvies op volgen en worden en afspraken gemaakt over eventuele verdere fysiotherapeutische behandeling.  

Hersteltraining
In overleg kunnen we op de sportvereniging hersteltrainingen verzorgen voor alle sporters met een blessure of fysieke klacht. Tijdens deze training ligt de aandacht op gericht revalideren en trainen om zo op het juiste moment weer wedstrijden te kunnen hervatten en gewenste sportprestaties te kunnen leveren. De sportfysiotherapeut leert de speler kennen en voert fysieke testen uit. Zo kan er op het juiste moment groen licht gegeven worden voor sporthervatting en voorkomen we recidief van blessures.  

Testen en meten 

Voor teams of individuele leden kunnen we testen en fysieke metingen uitvoeren. Zo wordt de fitheid van de sporter individueel bepaald. In overleg met ons en jullie trainers kunnen we aan de hand van deze data inzichtelijk krijgen waar nog extra aandacht naartoe moet tijdens de training. Ook voorzien we met deze metingen de zwakke plekken en kunnen we vroegtijdig mogelijke blessures signaleren.  

Trainingen kunnen meer op maat worden gegeven, zodat iedere sporter weer kan gaan uitblinken en presteren. Ons advies is om deze metingen dan ook aan het begin van het seizoen, in het seizoen en aan het einde van het seizoen te herhalen, om zo vooruitgang inzichtelijk te maken

Workshop: TRAIN DE TRAINER
Tijdens deze workshop trainen wij jullie trainers. Het doel hiervan is om trainers handvaten te geven in blessurepreventie en vroegtijdige signalering van blessures. Op deze manier houd je je team zo fit en gezond mogelijk.  

De workshop bestaat uit verschillende presentaties en praktische trainingsavonden waarbij we aandacht geven aan algemene blessurepreventie, warming-up, core stability, looptraining en krachttraining.  

Ben je geïnteresseerd en wil je jouw team naar het volgende niveau tillen? Samen zorgen we voor een blessurearme en gezonden sportvereniging. Voor meer informatie over de samenwerking met jullie vereniging neem vrijblijvend contact op met ons via wij@jouwfysio.nl of per telefoon 0495-796959.