Fysiotherapeut maakt persoonlijk behandelplan

Bij ons kun je terecht voor de behandeling van klachten, revalidatie en om (ergere) klachten te voorkomen. We werken op persoonlijk niveau, we hebben oog voor jou en je lichaam. Een fysiotherapeut van Jouwfysio is oprecht betrokken en wil samen met jou werken aan je gezondheid. Of je nu fysiotherapie, manuele therapie, fysio fitness, ouderenzorg of een andere vorm van zorg nodig hebt, wij staan voor je klaar. Het behandelproces dat je samen met de fysiotherapeut doorloopt, bestaat altijd uit een aantal fasen.

Hoe gaat de 1ste behandeling?

Bij je eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van jouw klachten. Dit gebeurt door middel van een vraaggesprek en de fysiotherapeut doet een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Vervolgens stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op.

Wat is een behandelplan?

Het behandelplan is altijd maatwerk. Elk mens is uniek, elke klacht is anders en elk lichaam reageert verschillend. Het aantal behandelingen, door de fysiotherapeut, is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van de klachten.

Wat gebeurt er in een behandeling?

Een gemiddelde behandeling door de fysiotherapeut duurt een half uur en kan bijvoorbeeld bestaan uit adviseren, informeren, mobilisaties, oefeningen en sturen van bewegingen, coördinatieoefeningen, spierkrachttraining en het voorzien in hulpmiddelen. De groepslessen bij fysio fitness, de actieve ouderenzorg en beweegprogramma’s bij diabetes, COPD of artrose duren gemiddeld een uur.

Is er een evaluatie?

Na elke behandelingsperiode volgt er een evaluatie met de fysiotherapeut. Er wordt uitgebreid gesproken over je verbeteringen. Ook krijg je nog advies en tips mee van de fysiotherapeut om in de dagelijkse praktijk toe te passen zodat je zoveel mogelijk klachtenvrij van het leven kunt genieten.