Sportfysiotherapie verbetert prestaties en voorkomt blessures

Sportfysiotherapie is vooral bedoeld voor mensen die hun sport door een blessure niet meer kunnen uitoefenen. Vaak gaat het om acute sportgerelateerde klachten. Binnen de sportfysiotherapie staat centraal dat de sporter zo snel mogelijk, maar op een verantwoorde wijze, zijn geliefde sport weer kan hervatten. De sportfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de motoriek bij sport en richt zich tevens op aspecten zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Sportfysiotherapeut helpt revalideren

Bij sportfysiotherapie onderzoekt de sportfysiotherapeut je klacht en stelt een diagnose vast. In overleg stelt de sportfysiotherapeut een behandel- of revalidatieplan op. De klachten worden in een groter perspectief bekeken dan alleen daar waar de pijn zit. Er wordt gekeken naar de hele beweegketen. Doordat bij sportfysiotherapie niet alleen het gevolg, maar ook de oorzaak wordt aanpakt, is er een grotere kans op genezing. Ook verkleint de sportfysiotherapeut hiermee de kans op terugkeer van de klachten.

Sportfysiotherapie op het veld

De sportfysiotherapie sluit aan bij de specifieke sport waarin je actief bent. Onze twee praktijklocaties in Weert (Limburg) zijn speciaal ingericht voor sportfysiotherapie. Wij kunnen sporters uit alle takken van sport optimaal van dienst zijn. Er bestaat de mogelijkheid om samen met de sportfysiotherapeut de sportfysiotherapie op het veld uit te oefenen, dus op de ondergrond die je gewend bent. We kunnen gebruikmaken van atletiekvelden met gravel, (kunst)grasvelden en een sportzaal. Onze sportfysiotherapeut heeft veel ervaring met sportfysiotherapie en heeft al een groot aantal sporters zoals atleten op WK-niveau van Atletiek vereniging Weert en diverse sporters van Irmato VCWeert, Basketbal Academie Limburg, Hockey Vereniging Weert, uitstekend kunnen begeleiden naar sporthervatting.

Tevens geeft de sportfysiotherapeut gerichte adviezen wanneer het gaat om het verbeteren van je prestaties en het voorkomen van blessures. De sportfysiotherapeut kan bijvoorbeeld overleggen met trainers, coaches en verzorgers. Indien nodig kan de sportfysiotherapeut doorverwijzen naar een van onze samenwerkingspartners, zoals het Sportmedisch Adviescentrum Mediweert. De sportfysiotherapeut doet er alles aan om je zo snel mogelijk weer fit te krijgen!

Sportfysiotherapie wordt bij Jouwfysio verzorgd door (sport)fysiotherapeut Raymond van Boxtel of (sport)fysiotherapeut Loek van der Putten.