Geriatrie fysiotherapie zorgt voor mobiliteit en zelfstandigheid

Gebreken komen met de jaren, luidt het oude spreekwoord dat altijd op anderen van toepassing was. Maar wat als u zelf ouder wordt en daardoor belemmeringen en lichamelijke klachten ondervindt? Actieve ouderenzorg onder begeleiding van een gespecialiseerde geriatrie fysiotherapeut kan u helpen.

Ouderenzorg bij specifieke ziektebeelden

Een geriatrie fysiotherapeut van Jouwfysio heeft zich gespecialiseerd in lichamelijke ouderenzorg. We hebben veel ervaring in ouderenzorg voor kwetsbare ouderen en werken hierbij bij voorkeur vanuit een actieve benadering. De geriatrie fysiotherapeut heeft een speciale opleiding voor ouderenzorg gevolgd en werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. Onze geriatrie fysiotherapeut kan hulp en begeleiding bieden bij veelvoorkomende, maar complexe gezondheidsproblemen, waaronder artrose, beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup.

Geriatrie fysiotherapeut adviseert en begeleidt

Met een actieve benadering van ouderenzorg probeert de geriatrie fysiotherapeut uw kwaliteit van leven zoveel mogelijk te verbeteren of te behouden. Geriatrie fysiotherapie richt zich op het herwinnen van mobiliteit en zelfstandigheid zodat u zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Er wordt speciaal voor u een bewegingsprogramma op maat gemaakt. Onder begeleiding van de geriatrie fysiotherapeut werkt u individueel of in een kleine groep aan uw gezondheid. De geriatrie fysiotherapeut werkt bovendien samen met andere paramedici van o.a. MDS –Weert en Topzorg Nederweert om zo compleet mogelijke ouderenzorg te bieden. Daardoor kan de geriatrie fysiotherapeut ook uw gezinsleden en eventuele mantelzorgers goed adviseren en begeleiden over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Actieve ouderenzorg wordt veelal door de zorgverzekering vergoedt, maar dan dient u wel een verwijzing van de huisarts te hebben. Voor meer informatie vinden over geriatrie fysiotherapie kunt u terecht op: Nederlandse vereniging voor fysiotherapie in de geriatrie

De geriatrie fysiotherapie wordt bij Jouwfysio verzorgd door Wendy Clement.