Coronavirus

Jouwfysio sluit de deuren tot 28 april

Dat het corona-virus een grote impact heeft op onze maatschappij en zorg is inmiddels wel duidelijk. Het is van groot belang om de verspreiding van het virus af te remmen en de kwetsbare personen in onze samenleving te beschermen. Door binnen te blijven, geen onnodige sociale afspraken te maken en op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven wordt het virus minder gemakkelijk overgedragen tussen personen. Als fysiotherapiepraktijk heeft Jouwfysio dan ook besloten de deuren voorlopig te sluiten.

Fysiek is onze praktijk gesloten tot in ieder geval 28 april. Toch zijn wij op de achtergrond volop bezig om zorg te blijven leveren op afstand. Wij spreken veel mensen telefonisch en hebben de mogelijkheid tot videobellen. Zo onderzoeken wij samen met onze patiënten wat op dit moment de beste manier is om te begeleiden. Wij maken onder oefenprogramma’s voor thuis en proberen het contact met onze mensen warm te houden.

Ook zijn wij bezig met productontwikkeling en innovatie om iedereen na deze lastige tijd nog beter te kunnen helpen.

Dit betekent dat wij bereikbaar zijn, zowel telefonisch als per mail zoals u van ons gewend bent. Wij kunnen belafspraken plannen en op afstand zo goed als mogelijke zorg leveren. Wij blijven het aanspreekpunt voor beweegzorg.

Weet dat wij u niet vergeten zijn en dat wij uitzien naar de dag dat we u weer kunnen ontvangen in onze praktijk. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Houd uw weerstand op peil!

Nu ook de sportclubs dicht zijn en onze Fysiofitness opgeschort is, is het moeilijker geworden om fit te blijven. Sommigen nemen het advies om binnen te blijven erg letterlijk en zijn inmiddels al een tijd niet de deur uit geweest. Toch is beweging cruciaal om uw weerstand op peil te houden, en zo minder vatbaar te zijn voor het corona virus. Wat mag nu allemaal wel, en wat mag niet?

Bewegen is in deze tijd juist belangrijk volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

Witte bloedcellen spelen een belangrijke rol in het afweersysteem. Bij matige intensieve beweging, zien we dat deze cellen juist toenemen. Dit betekent niet dat je het coronavirus niet kunt krijgen. “Maar je kunt je afweersysteem weer sterker maken.” Het is nog steeds mogelijk om buiten te wandelen, zolang je geen klachten hebt en als je grote groepen kunt vermijden. “Je gaat fietsen of wandelen. Dat moet je echt elke dag doen, want dan doe je in ieder geval iets. Je hebt een beetje controle. Daarmee voorkom je het niet, maar je vermindert misschien de risico’s”, aldus Scherder. 

Jouwfysio volgt de berichtgeving over het coronavirus op de voet. Wij volgen de adviezen van het RIVM en van onze beroepsvereniging het KNGF. Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen in de praktijk via onze Jouwfysio facebook pagina. Wil u meer informatie? Bezoek www.rivm.nl of www.kngf.nl.