Meer bewegingsvrijheid met de ziekte van Parkinson

Om een zo goed mogelijke zorg te bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson of een atypische vorm van Parkinsonnisme is Jouwfysio aangesloten bij Parkinsonnet. Parkinsonnet is een landelijk netwerk van zorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en neurologen) die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson. Door middel van scholing, onderzoek en samenwerking tussen de zorgverleners wordt er gestreefd naar een optimale kwaliteit in de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Parkinson klachten en problemen

Mensen met de ziekte van Parkinson kunnen problemen hebben met dagelijkse activiteiten zoals lopen, omdraaien in bed en praten. Ook geheugenstoornissen, slaapproblemen, depressies, concentratieproblemen en persoonlijkheidsveranderingen komen regelmatig voor. Andere veelvoorkomende klachten zijn pijn, incontinentie en stoornissen met de seksualiteit en de spijsvertering. Fysiotherapie kan bij deze klachten, veroorzaakt door de ziekte van Parkinson, veel verlichting brengen.

Parkinson begeleiding

Onze begeleiding aan patiënten met de ziekte van Parkinson bestaat uit hulp bij het onderhouden of opbouwen van de conditie, het verbeteren van specifieke activiteiten die de zelfstandigheid vergroten, bewegingsvrijheid bieden en de kwaliteit van leven verhogen. Bovendien krijg je adviezen en tips om ook inde toekomst zonder begeleiding te kunnen blijven bewegen, ondanks de ziekte van Parkinson.

De samenwerking van Jouwfysio binnen het MDS-Weert en Topzorg Nederweert zorgt ervoor dat de lijnen kort zijn en jouw persoonlijke doelstellingen zo spoedig mogelijk gerealiseerd kunnen worden.

Bij Jouwfysio zijn Loek van der Putten en Janneke Janssen de fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij dit netwerk.

Voor aanvullende informatie over fysiotherapie en de ziekte van Parkinson kun je hier terecht.