Medical taping helpt natuurlijk te bewegen

Medical taping is een relatief nieuwe en breed toepasbare behandelmethode binnen de fysiotherapie. Medical taping wordt bij Jouwfysio niet als opzichzelfstaande behandeling gezien maar wij gebruiken medical taping als ondersteuning bij de fysiotherapie. Medical taping kan worden toegepast als pijndemping, voor het verhogen of verminderen van spierspanning, het corrigeren van bewegingen en het verminderen van lymfe-oedeem (zwelling).

Medical taping in de laatste fase van herstel

Medical taping maakt gebruik van elastische tape waarvan de rekbaarheid vergelijkbaar is met die van uw huid. De tape die bij medical taping wordt gebruikt, ondersteunt weefsels en gewrichten tijdens het bewegen en beïnvloedt de receptoren van je huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding blijven intact. De taping stelt jouw lichaam in staat om op geheel natuurlijke wijze te bewegen en werkt hierdoor voortdurend aan jouw herstel. Medical taping wordt in de sport vaak gebruikt in de laatste fase van herstel of in het begin van de sporthervatting en wordt vaak ondersteunend gebruikt.

Aan het gebruik van medical taping zitten extra kosten verbonden. Jouw fysiotherapeut kan vertellen welke kosten dit zijn.

Bij Jouwfysio wordt de medical taping verzorgd door Raymond van Boxtel en Wendy Clement.