Longrevalidatie bij COPD geeft je lucht

Wie COPD heeft, komt vaak adem tekort. Door talloze ontstekingen in de longen en het niet meer functioneren van de longblaasjes kunnen vervelende klachten ontstaan zoals benauwdheid, hoesten, kortademigheid, vermoeidheid, gewichtsverlies en afname van spierkracht. Al deze klachten die door COPD worden veroorzaakt, kunnen invloed hebben op jouw dagelijkse leven en daarmee jouw kwaliteit van leven verminderen.

Longrevalidatie verhoogt je kwaliteit van leven

Uit wetenschappelijk onderzoek (bron: KNGF) blijkt dat een longrevalidatie trainingsprogramma op maat het inspanningsvermogen verbetert, de slijmproductie vermindert en de kortademigheid doet afnemen. Jouwfysio biedt een longrevalidatie trainingsprogramma op maat voor patiënten met COPD. In dit longrevalidatie trainingsprogramma zijn een aantal individuele sessies opgenomen met onder andere ademhalingsoefeningen. Ook leert de fysiotherapeut jou -indien van toepassing- functioneel hoesten om effectief slijm te verminderen. Verder bestaat het longrevalidatie trainingsprogramma uit groepstrainingen in onze volledig uitgeruste oefenzaal, om het inspanningsvermogen en de spierkracht te verbeteren en daarmee de kwaliteit van het leven te verhogen.

De longrevalidatie voor patiënten met COPD wordt bij Jouwfysio verzorgd door Loek van der Putten, Yvonne Cuijpers en Joany Niessen.