Met etalagebenen moet je juist in beweging blijven

Etalagebenen problemen en klachten

Etalagebenen wordt ook wel Perifeer Arterieel Vaatlijden genoemd. Langere afstanden aaneengesloten lopen levert problemen op voor mensen met etalagebenen. Etalagebenen uit zich in krampende pijn in de benen bij het lopen. Deze pijn wordt veroorzaakt door zuurstoftekort in de spieren. Dit tekort komt door een vernauwing in de beenslagader, waardoor er te weinig zuurstofrijk bloed bij de spier terecht komt. Fysiotherapie kan bij etalagebenen veel verlichting brengen.

Looptherapie

Mensen met etalagebenen hebben zelf veel invloed op hun klachten. Door het geven van gesuperviseerde looptherapie helpen we klachten te verminderen. Daarnaast helpen we je een gezonde levensstijl te ontwikkelen door middel van oefeningen en bewegingsadviezen.

Dankzij scholing, onderzoek en een optimale samenwerking tussen de  fysiotherapeuten, vaatchirurgen en huisartsen binnen het Chronisch Zorgnet zorgen we ervoor dat je bij ons de best passende zorg krijgt.

Wendy Clement en Moniek Vissers zijn onze fysiotherapeuten met de specialisatie Perifeer Arterieel Vaatlijden. Zij zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet en verzorgen de fysiotherapeutische behandeling bij deze aandoening.

Voor aanvullende informatie over Perifeer Arterieel Vaatlijden en het netwerk kan je terecht op www.etalagebenen.nl en www.chronischzorgnet.nl