Met etalagebenen moet je juist in beweging blijven

JouwFysio is aangesloten bij Claudicationet om mensen met Claudicatio intermittens de best mogelijke begeleiding te bieden. Claudicationet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten met Claudicatio intermittens, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. De aangesloten fysiotherapeuten hebben zich gespecialiseerd in revalidatie bij Claudicatio intermittens.

Etalagebenen problemen en klachten

Claudicatio intermittens wordt in de volksmond etalagebenen genoemd. Veel mensen verbloemen de klachten door net te doen alsof ze etalages aan het bekijken zijn, vandaar de term ‘etalagebenen’. Langere afstanden lopen levert problemen op voor mensen met etalagebenen. Etalagebenen uit zich in krampende pijn in de benen bij het lopen. Deze pijn wordt veroorzaakt door zuurstoftekort in de spieren. Dit tekort komt door een vernauwing in de beenslagader, waardoor er te weinig zuurstofrijk bloed bij de spier terecht komt. Fysiotherapie kan bij etalagebenen veel verlichting brengen.

Claudicatio intermittens looptherapie

Mensen met Claudicatio intermittens hebben zelf veel invloed op hun klachten. Door het geven van gesuperviseerde looptherapie helpen we klachten te verminderen. Daarnaast helpen we je een gezonde levensstijl te ontwikkelen door middel van oefeningen en bewegingsadviezen.

Dankzij scholing, onderzoek en een optimale samenwerking tussen de Claudicatio intermittens fysiotherapeuten, vaatchirurgen en huisartsen binnen Claudicationet zorgen we ervoor dat je bij ons de best passende zorg krijgt.

Wendy Clement is onze fysiotherapeut die is aangesloten bij dit netwerk en zich gespecialiseerd heeft in etalagebenen.

Voor aanvullende informatie over Claudicatio intermittens en het netwerk kun je terecht op www.etalagebenen.nl en www.claudicationet.nl.